Rimpels verminderen

Fronsrimpels

botox en fillers voor fronsrimpel of denkrimpel. Dr. Charlotte Nelissen.

De fronsrimpels tussen de wenkbrauwen geven mensen een boze blik. 

Injecties met een spierontspanner of botuline toxine is meestal de eerste stap in de behandeling van deze rimpels. Ze zullen de rimpels doen verstrijken en de wenkbrauwen terug naar hun oorspronkelijke plaats brengen waardoor u een open en frisse blik krijgt. 

Een behandeling met een spierontspanner wordt vaak gestart op jonge leeftijd. Dit is dan als het ware preventief om zo diepere rimpels te voorkomen. 

Wanneer de rimpels dieper zijn, kunnen deze niet volledig verdwijnen met een spierontspanner of botuline toxine alleen, maar kan een aanvullende behandeling met een rimpelvuller of filler overwogen worden om de lijnen verder te verzachten. 

                                                                             

Kraaienpootjes

          

                                Botox of fillers voor de kraaienpootjes. Dr. Charlotte Nelissen

De rimpeltjes die rond de ogen waaieren worden kraaienpootjes genoemd. Ze ontstaan door het samentrekken van de kringspier rond het oog, bijvoorbeeld tijdens het lachen. 

Een eerste stap in de behandeling van kraaienpootjes is meestal een spierontspannende injectie met botuline toxine. Door een injectie met een spierontspanner verminderen deze rimpels waardoor u frisser oogt. Wanneer men tijdig start met deze injecties kan u ook voorkomen dat er diepe rimpels in de huid ontstaan door het continue samentrekken. 

Aanvullend worden diepere lijntjes opgevuld met een filler of hyaluronzuur injectie.

Een alternatief voor deze rimpels is een behandeling met de Tixel ®.

Ooglidlijntjes en kraaienpootjes verminderen met een Tixel behandeling. Door de  warmte wordt er meer collageen aangemaakt en wordt de huid weer strakker. 


Voorhoofdsrimpels

De horizontale rimpels in het voorhoofd ontstaan wanneer de wenkbrauwen worden opgetrokken.

 Met de tijd zullen de rimpels echter ook in rusttoestand te zien zijn. Vaak wordt een behandeling met een spierontspanner of botuline toxine uitgevoerd op jonge leeftijd, om te voorkomen dat er diepere rimpels in rust zichtbaar blijven.

Een eerste stap in de verbetering van voorhoofdsrimpels zijn injecties met spierontspanners/botuline toxine. Wanneer de voorhoofdspier ontspant, verstrijken de rimpels. 

Wanneer de rimpels in het voorhoofd echter te diep zijn, is het soms nodig om een aanvullende behandeling met rimpelvullers of fillers uit te voeren. 


Bovenliplijntjes/barcode

Deze verticale lijntjes boven de lippen ontstaan geleidelijk aan. Ze vallen meer op bij vrouwen dan bij mannen. 

Verbetering van deze lijntjes, ook wel ‘barcode’ genoemd, vergt vaak een combinatie van behandelingen. In overleg met uw arts wordt een stappenplan gemaakt. 

Behandelopties zijn:

  • Tixel C ®  
  • Medische Peelings
  • Fillers of rimpelvullers

Botox of fillers voor fijne lijntjes, lachrimpels, slaaplijnen. Dr. Charlotte Nelissen in Hasselt, Bilzen, Lommel, dichtbij Maastricht, Tongeren.


Decolleté en hals

De huid van de decolleté en hals kan verschillende tekenen van veroudering vertonen: rimpels en plooien, pigmentvlekken of uitgezette bloedvatjes. Dit komt onder meer door jarenlange blootstelling aan de zon. 

De huid van de hals en decolleté kan op verschillende manieren verbeterd worden. 

In overleg met uw arts wordt een keuze gemaakt uit: Wanglijnen of lachrimpeltjes

                       Botox en fillers voor rimpels, lachlijnen, fijne lijntjes in de bovenlip of wangen. Dr. Charlotte Nelissen te Hasselt, Bilzen, Lommel, dichtbij Maastricht, Tongeren.

Deze verticale lijntjes op de wangen ontstaan geleidelijk aan en zijn één van de eerste rimpels die op jongere leeftijd kunnen voorkomen. 

Verbetering van deze lijntjes vergt vaak een combinatie van behandelingen. In overleg met uw arts wordt een stappenplan gemaakt. 

 Behandelopties zijn:

  • Tixel C ®   
  • Fillers of rimpelvullers
  • Skinboosters


Neuslippenplooi

De verticale plooi van de neus naar de mondhoek kan vanaf jongere leeftijd aanwezig zijn. Tijdens het verouderen kan deze dieper worden als gevolg van volumeverlies van bot en verschuiven van vetweefsel. 

Afhankelijk van de oorzaak en de diepte van de plooi wordt een behandelplan op maat voorgesteld. Hierbij wordt er gewerkt met fillers of rimpelvullers en huidverbeteringstechnieken die de neuslippenplooi minder prominent maken. 

Met de vectorlift, waarbij gewerkt wordt met calciumhydroxylapatiet, is het doel om zowel de neuslippenplooi als de marionettelijnen glad te strijken. Deze facelift wordt ook wel eens de happy-lift genoemd omdat ze de droeve blik in het gelaat kan verminderen. 


Fillers voor de neuslippenplooi of marionettelijnen. Meer info via Dr. Charlotte Nelissen. Botox behandelingen zijn hiervoor niet geschikt.

Marionettelijnen

Tijdens het verouderingsproces zal door afname van bot en het verschuiven van zacht weefsel of weke delen, het gelaat een veranderde contour krijgen. Vaak zien we deze veroudering goed rond de mond.

Wanneer er lijntjes ontstaan die vertrekken vanaf de mondhoeken en naar de zijkant van de kin toelopen, spreken we van marionetlijnen. 

Regelmatig komen ze in combinatie voor met een toegenomen neuslippenplooi. 

Deze kunnen beiden verzacht worden door gebruik te maken van hyaluronzuur fillers waardoor je een minder strenge, boze of trieste uitstraling krijgt. 

Soms worden deze rimpelvullers gebruikt na een behandeling met een spierverslapper die de spier naast de kin ontspant en de mondhoeken terug horizontaal brengt.

Fillers met hyaluronzuur voor verbetering van de marionettelijnen en neuslippenplooi.

Behoud je frisse uitstraling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x