Spataders Heusden-Zolder

Op zoek naar een behandeling voor spataders in Heusden-Zolder? 

Spataders verminderen kan onder andere met behulp van sclerotherapie,ook wel droogspuiten van spataders genoemd. Dr. Charlotte Nelissen is medisch specialist en bekwaamd in niet-chirurgische esthestische geneeskunde.


Spataders behandelen met sclerotherapie of droogspuiten en laser in Heusden-Zolder

Spataders behandelen bij Dr. Charlotte Nelissen

Waarom komen er spataders? 

Spataders zijn verwijde bloedvaten, die voornamelijk op de benen zichtbaar worden. 

Het bloed wordt vanuit de benen terug naar het hart gebracht via de veneuze vaten of aders. De kuitspieren helpen om het bloed terug te pompen. Daarnaast zitten er kleine kleppen in de bloedvaten, die er voor zorgen dat het bloed niet terug naar beneden stroomt.

Spataders ontstaan door een verhoogde druk in de aders. Door deze druk worden de aders uitgerekt en kunnen de kleppen niet meer goed sluiten. Een deel van het bloed, dat normaal terug naar het hart zou moeten stromen, vloeit terug in de verkeerde richting, waardoor de druk nog hoger wordt. Er ontstaat zo een vicieuze cirkel: hoe meer de bloedvaten zich uitzetten, hoe meer terugvloei er is. 

Wenst u graag meer informatie over alle behandelingen in regio Heusden-Zolder? Bespreek uw anti rimpelbehandeling met Dr. Charlotte Nelissen tijdens een uitgebreid intakegesprek.


Spataders behandelen bij Dr. Nelissen in regio Heusden-Zolder

 • Wat zijn de risicofactoren voor het ontwikkelen van spataders? 

  In de loop der jaren krijgen steeds meer mensen in minder of meerdere mate last van spataders. 

  Verhoogd risico op het ontwikkelen van spataders bij:

  • vrouwen
  • mensen waarbij spataders familiaal voorkomen
  • zwangerschap
  • personen die beroepsmatig langdurig rechtstaan of stilzitten 

Spataders behandelen met sclerotherapie of droogspuiten en laser in Heusden-Zolder

 • Welke klachten kunnen spataders geven? 

  In een beginstadium geven spataders vaak geen klachten en worden ze louter als esthetisch storend ervaren. Soms kan men ook zware benen, nachtelijke krampen of tintelingen ervaren. 

  In een verder stadium kunnen spataders complicaties geven zoals flebitis (ontsteking), bloedingen of pijnlijke wondes die niet genezen. De huid kan okerbruin verkleuren en harder aanvoelen.

Spataders behandelen met sclerotherapie of droogspuiten en laser in Heusden-Zolder

 • Welke behandeling is er mogelijk? 

  Wanneer na grondig klinisch onderzoek blijkt dat er spataders aanwezig zijn, die nog in hun beginfase zitten, kunnen deze verminderd worden door sclerotherapie. Tijdens sclerotherapie wordt een vloeistof rechtstreeks geïnjecteerd in de spatader. Hierdoor ontstaat een vaatspasme en zal de spatader verdwijnen. 

  Na de behandeling wordt onmiddellijk een steun- of compressiekous aangedaan. Een eerste behandeling wordt gevolgd door een controle afspraak om de heling na te gaan en te controleren of een bijkomende inspuiting al dan niet nodig is.

  Daarnaast kunnen hele fijne adertjes verbleekt worden door een laserbehandeling. 

  Wanneer er daarentegen grote spataders aanwezig zijn, is sclerotherapie of laserbehandeling geen optie en zal u verwezen worden naar een vaatchirurg.Botox & spierontspanners voor rimpels verminderen in Heusden-Zolder

Dr. Nelissen, gespecialiseerd in spierontspanners en rimpels verminderen

Dr. Charlotte Nelissen is medisch specialist en bekwaamde zich verder in de niet-chirurgische esthetische geneeskunde. Zij is lid van de Belgische Vereniging voor Esthetische Geneeskunde en Lasers (BVEG/SBME). 

Na haar opleiding tot arts aan de katholieke universiteit van Leuven, specialiseerde ze tot radiotherapeut-oncoloog in België en het Verenigd Koninkrijk. 

Haar interesse in dermatologie en anti-aging, bracht haar ertoe zich bijkomend via binnen- en buitenlandse opleidingen te bekwamen in de esthetische geneeskunde. Nu legt ze zich fulltime toe op behandelingen die zorgen voor huidverbetering, rimpels verminderen met botuline toxine en spierontspanners, verzachten van littekens en vervagen van pigmentvlekken. Ook verwijde bloedvaatjes (gekend als couperose) kunnen worden aangepakt alsook alle andere tekenen van veroudering.

Dr. Nelissen hecht veel belang aan continue bijscholing om haar kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Dit doet ze door het bijwonen van (inter)nationale congressen, workshops en seminaries.

Ze streeft ernaar om voor iedere patiënt telkens opnieuw een behandeling op maat voor te stellen. Ze neemt steeds haar tijd om tijdens een eerste kennismaking voldoende uitleg te geven over de behandelopties, de te verwachten resultaten en de mogelijke nevenwerkingen. Er wordt rekening gehouden met het totaalbeeld en het nastreven van een natuurlijke uitstraling. 

Ook jongere patiënten adviseert ze graag over het belang van well-aging, om zo mooi oud te worden. Sommige behandelingen kunnen immers gezien worden als een preventie om uitgesproken tekenen van het verouderingsproces tegen te gaan. 

Dr. Nelissen werkt uitsluitend met originele spierontspanners / botuline toxines en rimpelvullers van de A-merken in Europa en de VS.

U kan bij haar op consultatie komen in Bilzen, op minder dan 20 minuten rijden van zowel Hasselt, Genk, Tongeren alsook Maastricht. Daarnaast kan u ook bij haar terecht in The Face Clinic te Lommel. 

Rimpels verminderen of andere aandoeningen laten behandelen in Heusden-Zolder? Tijdens een uitgebreid intakegesprek wordt uw uniek behandelplan uitgestippeld, rekening houdend met uw wensen en het te verwachten resultaat.


Contacteer Dr. Nelissen voor spataders, couperose kraaienpootjes, fronsrimpels, verwijde adertjes, pigmentvlekken, overmatig zweten, ...


Dr. Nelissen is ook te consulteren in

The Face Clinic
Stationsstraat 295
3920 Lommel

T: +32 492 31 96 72

Behoud je frisse uitstraling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x