Permanente ontharing

Welke voorzorgmaatregelen moeten getroffen worden voor én na de behandeling?

6 weken voor een laserontharing mag er niet geëpileerd worden door harsen, waxen of ladyshave. Scheren is geen probleem. Er wordt gevraagd om de te behandelen zone vooraf te scheren, zodanig dat er een stoppeltje zichtbaar en voelbaar is.

Het is uitermate belangrijk om de zon te vermijden zowel voor als na de behandeling. De huid mag niet gebruind zijn door de zon en ook spraytans of zelfbruinende crèmes mogen niet gebruikt worden in de weken voor de behandeling. Om pigmentatieproblemen, met voornamelijk risico op hyperpigmentatie, te vermijden mag de behandelde huid ook niet in de zon komen na een behandeling. 

Blonde en witte of grijze haren kunnen niet behandeld worden. 

Hoe werkt een medische laserontharing? 

Het laserlicht van de diodelaser heeft een golflengte van 808 nm. Deze laserstraal is de ideale golflengte om langdurige ontharing te bekomen. Ze wordt namelijk geabsorbeerd door het melanine van de haartjes en de energie wordt naar de haarwortel geleid. Hierdoor worden de stamcellen in de haarwortel beschadigd en kan het haartje in de anagene of initiële groeifase niet meer terug groeien. 

De huid wordt vooraf en zo nodig ook na contact met de laserstraal gekoeld waardoor de behandeling minder pijnlijk is en de huid beter beschermd wordt. 

De haren zijn alleen gevoelig voor de laser wanneer ze in de initiële groeifase (of anagene fase) zitten. Dit verklaart waarom een langdurige laserontharing in meerdere sessies verloopt. Tussen 2 behandelingen wordt steeds een periode van enkele weken gelaten om de haartjes van de rustfase over te laten gaan naar de groeifase. 

Hoe reageert de huid op een laserontharing?

Tijdens de eerste behandelingssessie worden jouw persoonlijke parameters vastgelegd. Het is normaal dat de huid na een behandeling lichtjes rood verkleurt. Deze roodheid verdwijnt dezelfde dag weer. 

De behandeling is niet volledig pijnloos, maar wordt goed verdragen door de koeling van de huid en de individuele parameters.  

Hoeveel behandelingssessies zijn er nodig?

Het aantal behandelingen wordt bepaald door de dikte van het haar, de kleur van het haar, de lichaamszone. 

Haargroei is onderhevig aan heel wat factoren, waaronder hormonale veranderingen. Ook medicatie kan een invloed hebben. Daarom is het aangewezen om te spreken over langdurige laserontharing in plaats van permanente ontharing. Na verloop van tijd kan er op sommige plaatsen terug haargroei ontstaan en is een onderhoudsbehandeling aan de orde. 

Behoud je frisse uitstraling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x