Permanente ontharing


 

Wat gebeurt er bij een medische laserontharing? 

 

De diodelaser die een laserstraal levert met golflengte van 808 nm,  zorgt voor langdurige ontharing van verschillende lichaamszones. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het melanine van de haartjes en de energie wordt naar de haarwortel geleid. Hierdoor worden de stamcellen in de haarwortel beschadigd en kan het haartje in de anagene of initiële groeifase niet meer teruggroeien. Het contact koelsysteem van de laser zorgt ervoor dat de omliggende huidstructeren en bloedvaten beschermd zijn.

 

De haren zijn alleen gevoelig voor de laser wanneer ze in de initiële groeifase (of anagene fase) zitten. Om de haren die in rustfase zijn te laten overgaan naar de groeifase moet er tussen 2 behandelingen steeds een periode van enkele weken (afhankelijk van de regio) worden ingelast. Wanneer de haartjes opnieuw beginnen te groeien, kan de behandeling herhaald worden. 

 

De behandeling is niet volledig pijnloos, maar goed te verdagen. Onmiddellijk na de sessie zal er een roodheid ontstaan die in de regel dezelfde dag weer verdwijnt. Zelden ontstaan er korstjes. De volgende 2 weken zullen de haartjes geleidelijk aan uitvallen waardoor het lijkt dat ze nog doorgroeien. Vermijd of bescherm uw huid tegen de zon onmiddellijk na de behandeling. 

 

Wie komt in aanmerking voor een medische laserontharing?
 

We behandelen zowel mannen als vrouwen. De ideale kandidaten hebben een lichte huidskleur en donkere haren. Blonde en witte of grijze haren kunnen niet behandeld worden. 

 

Het is belangrijk dat de huid niet gebruind is op het moment van een laserontharing om de absorptie door het pigment in de huid te vermijden. Vermijd daarom de zon en gebruik ook geen spraytans of zelfbruinende crèmes in de weken voor de behandeling. 

 

Gedurende 6 weken mag er geen epilatie door waxen/harsen of electronische apparatuur gebeuren. Scheren mag wel. 

 

Wat is het resultaat van een medische laserontharing?
 

Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw huidtype, kwaliteit/dikte van het haar en de lichaamszone. 

 

We spreken bewust over langdurige laserontharing omdat er soms na verloop van tijd een aantal haartjes terugkomen die een onderhoudsbehandeling vragen. Dit is het geval bij alle medische laserontharingen.

Behoud je frisse uitstraling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x