Peeling Heusden-Zolder

Op zoek naar een peeling in Heusden-Zolder? 

De huid opfrissen van kleur en structuur kan met een chemische peeling. Dr. Charlotte Nelissen is medisch specialist en bekwaamd in niet-chirurgische esthestische geneeskunde.


Peeling voor rimpels en pigmentvlekken in Heusden-Zolder

Chemische peeling met TCA of glycolzuur bij Dr. Charlotte Nelissen

Wat is een chemische peeling?

Peelings kunnen ingedeeld worden naargelang de gebruikte stoffen en de concentratie hiervan.

We onderscheiden de alfa/beta-hydroxyzuren van de TCA (trichloorazijnzuur) peelings, al dan niet met fenol. 

Deze actieve stoffen versnellen de natuurlijke exfoliatie van de bovenste huidlaag waardoor plaats wordt gemaakt voor een nieuwe, gezondere huid. Bij peelings worden ook de diepere huidlagen gestimuleerd waardoor er meer collageen en elastine worden gevormd. Op die manier wint de huid opnieuw aan stevigheid.  

Dr. Nelissen werkt alleen met de originele producten en geregistreerde A-merken in Europa en de Verenigde Staten. De adviezen van de Wet op het Verbod van Reclame laten ons niet toe om de gekende merknaam te publiceren op de website. Vandaar wordt hier gesproken over spierontspanners, spierverslappers of beter botuline toxine (BTX).

Wenst u graag meer informatie over alle behandelingen met chemische peelings in regio Heusden-Zolder? Bespreek uw anti rimpelbehandeling met Dr. Charlotte Nelissen tijdens een uitgebreid intakegesprek.


Peelings voor huidverbetering bij Dr. Nelissen in regio Heusden-Zolder

Wat is het doel van een chemische peeling? 

 • Met peelings beogen we in de eerste plaats een verbetering van de huid: rimpels verminderen, verfijnen van open poriën, huidstructuur gladder maken, aanpakken van acné, reguleren van de vette huid, verzachten van een niet-egale huidskleur en opfrissen van een doffe teint. 

  Ook pigmentvlekken, melasma en post-inflammatoire hyperpigmentatie kunnen verbeterd worden. 

  De doorlaatbaarheid van de huid gaat er sterk op vooruit waardoor de dagelijkse huidverzorging doeltreffender wordt. 

Chemische peeling voor pigmentvlekken en rimpels verminderen in Heusden-Zolder

 • Het stappenplan bij een chemische peeling

  Een goed resultaat kan enkel bekomen worden na een optimale voorbereiding van de huid. 

  Na een grondige medische analyse wordt voor iedere patiënt een geïndividualiseerd stappenplan opgemaakt waarbij gestart wordt met een voorbereidende fase van 2 tot 4 weken. Dr. Nelissen zal u uitleggen welke huidverzorgingsproducten of bereidingen voor u het meeste aangewezen zijn. 

  Daarna volgen één of meerdere peelingsessies. Tussen de sessies wordt er een pauze ingelast van ongeveer 4 weken om de huid te laten recupereren. 

Chemische peelings voor rimpels verminderen in Heusden-Zolder

 • De nevenwerkingen van een chemische peeling

  Afhankelijk van de concentratie, het type en de duur van de peeling, zal de huid na 2 tot 4 dagen loslaten en vervellen. Bij de diepere peelings kan er ook zwelling van het gelaat optreden.

  De mogelijke nevenwerkingen worden vooraf uitgebreid besproken. Dr. Nelissen geeft u advies over de nabehandeling en zo nodig wordt een onderhoudscrème meegegeven of voorgeschreven.

  Uw huid is nadien gevoeliger voor de zon waardoor een optimale zonnebescherming met SPF 50 belangrijk is.

  Dr. Nelissen werkt onder andere met de peelingproducten van Dermaceutic® en ZO Skin Health®.Botox & spierontspanners voor rimpels verminderen in Heusden-Zolder

Dr. Nelissen, gespecialiseerd in spierontspanners en rimpels verminderen

Dr. Charlotte Nelissen is medisch specialist en bekwaamde zich verder in de niet-chirurgische esthetische geneeskunde. Zij is lid van de Belgische Vereniging voor Esthetische Geneeskunde en Lasers (BVEG/SBME). 

Na haar opleiding tot arts aan de katholieke universiteit van Leuven, specialiseerde ze tot radiotherapeut-oncoloog in België en het Verenigd Koninkrijk. 

Haar interesse in dermatologie en anti-aging, bracht haar ertoe zich bijkomend via binnen- en buitenlandse opleidingen te bekwamen in de esthetische geneeskunde. Nu legt ze zich fulltime toe op behandelingen die zorgen voor huidverbetering, rimpels verminderen met botuline toxine en spierontspanners, verzachten van littekens en vervagen van pigmentvlekken. Ook verwijde bloedvaatjes (gekend als couperose) kunnen worden aangepakt alsook alle andere tekenen van veroudering.

Dr. Nelissen hecht veel belang aan continue bijscholing om haar kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Dit doet ze door het bijwonen van (inter)nationale congressen, workshops en seminaries.

Ze streeft ernaar om voor iedere patiënt telkens opnieuw een behandeling op maat voor te stellen. Ze neemt steeds haar tijd om tijdens een eerste kennismaking voldoende uitleg te geven over de behandelopties, de te verwachten resultaten en de mogelijke nevenwerkingen. Er wordt rekening gehouden met het totaalbeeld en het nastreven van een natuurlijke uitstraling. 

Ook jongere patiënten adviseert ze graag over het belang van well-aging, om zo mooi oud te worden. Sommige behandelingen kunnen immers gezien worden als een preventie om uitgesproken tekenen van het verouderingsproces tegen te gaan. 

Dr. Nelissen werkt uitsluitend met originele spierontspanners / botuline toxines en rimpelvullers van de A-merken in Europa en de VS.

U kan bij haar op consultatie komen in Bilzen, op minder dan 20 minuten rijden van zowel Heusden-Zolder, Genk, Heusden-Zolder alsook Maastricht. Daarnaast kan u ook bij haar terecht in The Face Clinic te Lommel. 

Rimpels verminderen of andere aandoeningen laten behandelen in Heusden-Zolder? Tijdens een uitgebreid intakegesprek wordt uw uniek behandelplan uitgestippeld, rekening houdend met uw wensen en het te verwachten resultaat.


Contacteer Dr. Nelissen voor kraaienpootjes, fronsrimpels, verwijde adertjes, pigmentvlekken, overmatig zweten, ...


Dr. Nelissen is ook te consulteren in

The Face Clinic
Stationsstraat 295
3920 Lommel

T: +32 492 31 96 72

Behoud je frisse uitstraling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x