Peeling

Wat is een chemische peeling?

Peelings kunnen ingedeeld worden naargelang de gebruikte stoffen en de concentratie hiervan.

We onderscheiden de alfa/beta-hydroxyzuren van de TCA (trichloorazijnzuur) peelings, al dan niet met fenol. 

Deze actieve stoffen versnellen de natuurlijke exfoliatie van de bovenste huidlaag waardoor plaats wordt gemaakt voor een nieuwe, gezondere huid. Bij peelings worden ook de diepere huidlagen gestimuleerd waardoor er meer collageen en elastine worden gevormd. Op die manier wint de huid opnieuw aan stevigheid.


  

Wat is het doel van een peeling? 

Met peelings beogen we in de eerste plaats een verbetering van de huid: rimpels verminderen, verfijnen van open poriën, huidstructuur gladder maken, aanpakken van acné, reguleren van de vette huid, verzachten van een niet-egale huidskleur en opfrissen van een doffe teint. 

Ook pigmentvlekken, melasma en post-inflammatoire hyperpigmentatie kunnen verbeterd worden. 

De doorlaatbaarheid van de huid gaat er sterk op vooruit waardoor de dagelijkse huidverzorging doeltreffender wordt. 

Het stappenplan

Een goed resultaat kan enkel bekomen worden na een optimale voorbereiding van de huid. 

Na een grondige medische analyse wordt voor iedere patiënt een geïndividualiseerd stappenplan opgemaakt waarbij gestart wordt met een voorbereidende fase van 2 tot 4 weken. Dr. Nelissen zal u uitleggen welke huidverzorgingsproducten of bereidingen voor u het meeste aangewezen zijn. 

Daarna volgen één of meerdere peelingsessies. Tussen de sessies wordt er een pauze ingelast van ongeveer 4 weken om de huid te laten recupereren. 

De nevenwerkingen

Afhankelijk van de concentratie, het type en de duur van de peeling, zal de huid na 2 tot 4 dagen loslaten en vervellen. Bij de diepere peelings kan er ook zwelling van het gelaat optreden. 

De mogelijke nevenwerkingen worden vooraf uitgebreid besproken. Dr. Nelissen geeft u advies over de nabehandeling en zo nodig wordt een onderhoudscrème meegegeven of voorgeschreven. 

Uw huid is nadien gevoeliger voor de zon waardoor een optimale zonnebescherming met SPF 50 belangrijk is.  

Behoud je frisse uitstraling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x