Mannen

PRP voor haarverlies

Wat is PRP en wanneer wordt deze techniek toegepast?

PRP staat voor Plaatjes Rijk Plasma: plasma met een hoge concentratie aan bloedplaatjes.

De bloedplaatjes geven groeifactoren vrij op de plaats van de inspuiting. Door de hoge concentratie aan groeifactoren op die plaats, wordt het lichaam gestimuleerd om verouderd of beschadigd weefsel te herstellen:

PRP injecties worden in de medische wereld voor vele indicaties gebruikt omwille van de bewezen helende werking: peesletsels (bvb tenniselleboog), gewrichtsproblemen, wondproblemen/wondgenezing, enz.

In de esthetische geneeskunde wordt deze techniek ingezet voor volgende indicaties:

  • Huidverbetering/versteviging, ook wel de Vampire Facelift genoemd
  • Voorkomen van huidveroudering
  • Donkere kringen onder de ogen
  • Fijne lijntjes onder de ogen
  • Haarverlies, dunner wordend haar
  • Oude en nieuwe littekens

Door middel van een PRP behandeling streven we volgende effecten na:

  • Een stevigere en gladdere huid. Dit wordt bekomen door het stimuleren van de aanmaak van collageen en elastine.
  • Op de hoofdhuid verminderd haaruitval en wordt de haargroei geboost door onder andere een verbeterde bloedcirculatie met ontstaan van nieuwe bloedvaatjes en de stimulatie van stamcellen. In de eerste plaats wordt het stoppen van verdere haaruitval nagestreefd. Nieuwe haargroei is wisselend van persoon tot persoon en is niet het voornaamste doel van de PRP behandeling.

Hoe verloopt een PRP-behandeling?

Na een bloedafname worden de bloedplaatjes door hun verschil in gewicht gescheiden van de andere bloedcellen in de centrifuge. De lichaamseigen bloedplaatjes worden vervolgens geïnjecteerd met een fijne naald in het te behandelen gebied. Na overleg kan de behandeling al dan niet aangevuld worden met microneedling.

Gezien het eigen bloed wordt gebruikt, wordt deze behandeling ook wel de vampire facial of facelift genoemd.

Bij mensen met haaruitval, worden 3 (à 4) sessies aanbevolen met 6 à 8 weken tussenpoze.

Voor huidverbeteringdoor middel van PRP worden 1 tot 3 sessies geadviseerd.

De eerste resultaten worden gezien ongeveer 3 maanden na de eerste sessie.

De meest optimale resultaten worden ongeveer 3 maanden na de laatste sessie bereikt.

Om een zo goed mogelijk resultaat te behouden kan men kiezen voor één halfjaarlijkse behandeling of opnieuw een reeks van 3 sessie na 1 of 2 jaar.

Welke voorbereiding zijn er nodig? 

Tijdens een consultatie wordt bekeken of u in aanmerking komt voor deze behandeling.

U krijgt advies over over de voor- en nazorgen als ook over welke medicatie u best kan vermijden in geval u medicatie neemt.

Er wordt, zo gewenst, een verdovende crème voorgeschreven, die u thuis kan aanbrengen.

Welke bijwerkingen zijn er mogelijk? 

De injecties gebeuren met een zeer dun naaldje en kunnen hier en daar een blauwe plek of hematoom veroorzaken. Beperkte roodheid en zwelling zijn normaal en deze verdwijnen enkele uren nadien.

Huidverzorging

Ook mannen hechten terecht steeds meer belang aan een goede huidverzorging en mooi ouder worden.

Laat je adviseren over de juiste dagelijkse huidverzorging, aangepast  en op maat van jouw huidtype, baardgroei en eventuele huidproblemen.


Rimpels bij mannen kunnen aangepakt worden met botox, fillers, laser, peelings en de juiste huidverzorging.


(Over)matig zweten

Botox injecties tegen het zweten. Geen gele kringen meer in witte of blauwe hemden.

Zweten kan vervelend zijn tijdens (sociale) activiteiten.  Zowel de geurhinder als de ontsierende kringen in kledij kunnen als storend worden ervaren. 

Door inspuitingen met hetzelfde eiwit als bij de spierontspanners in het gebied waar men (overmatig) zweet, wordt de activiteit van de eccriene zweetklieren tijdelijk stilgelegd. 

Deze behandeling wordt goed verdragen. 


Botox injecties tegen het zweten. Geen gele kringen meer in witte of blauwe hemden.


Rimpels en volume

Mannen stellen steeds vaker de vraag naar een spierontspanner, om zo iets te doen aan die storende fronsrimpel of kraaienpootjes. 

Daarnaast kan een verfrissing van het gelaat bekomen worden met fillers of rimpelvullers die terug meer volume geven wanneer de wangen bijvoorbeeld gaan invallen.

Ook om een bredere kaaklijn te bekomen worden fillers gebruikt. 


Laserbehandelingen

Een opfrissing van de huid kan ook met laserbehandelingen: couperose op de neus of wangen, doffe teint verbeteren, pigmentvlekken aanpakken etc. 

Huidverslapping aanpakken met Profilho

Wanneer de huid verliest in elasticiteit, verslapt en een craquelé aspect krijgt, zorgt een behandeling met profilho voor een duidelijke verbetering in stevigheid. Profilho is een gel die de hoogste concentratie (64 mg/ml) hyaluronzuur bevat zonder chemische toevoegingen.


Deze behandeling zorgt voor een verbeterde huidhydratatie, boost de elasticiteit door aanmaak van collageen (type 1,3, 4 en 7) en elastine en stimuleert het vetweefsel in de huid. Hierdoor worden alle huidlagen verstevigd en krijgen we terug een gezondere, gladdere huid zonder dat er volume wordt toevoegd aan je gezicht of hals.


Deze bioremodellatie doet de huid zelf waardoor de resultaten zichtbaar worden na ongeveer 8 weken. De huid van de hals, handen, decolleté of het gelaat wordt meestal tweemaal behandeld, met 1 maand tussen.

Behoud je frisse uitstraling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x