Laserontharing Tongeren

Op zoek naar een permanente laserontharing in Tongeren? 

Het laserlicht van de diodelaser heeft een golflengte van 808 nm. Deze laserstraal is de ideale golflengte om langdurige ontharing te bekomen. Ze wordt namelijk geabsorbeerd door het melanine van de haartjes en de energie wordt naar de haarwortel geleid. Tijdens de laserontharing wordt de huid gekoeld. Dr. Charlotte Nelissen is medisch specialist en bekwaamd in niet-chirurgische esthestische geneeskunde.


Laserontharing oksels benen bikini voor permanente ontharing in Tongeren

Laserontharing met diode laser bij Dr. Charlotte Nelissen

Welke voorzorgmaatregelen moeten getroffen worden voor én na de laserontharing?

6 weken voor een laserontharing mag er niet geëpileerd worden door harsen, waxen of ladyshave. Scheren is geen probleem. Er wordt gevraagd om de te behandelen zone vooraf te scheren, zodanig dat er een stoppeltje zichtbaar en voelbaar is.

Het is uitermate belangrijk om de zon te vermijden zowel voor als na de behandeling. De huid mag niet gebruind zijn door de zon en ook spraytans of zelfbruinende crèmes mogen niet gebruikt worden in de weken voor de behandeling. Om pigmentatieproblemen, met voornamelijk risico op hyperpigmentatie, te vermijden mag de behandelde huid ook niet in de zon komen na een behandeling. 

Mannen en vrouwen worden behandeld met onze laser. Blonde en witte of grijze haren kunnen niet behandeld worden. 

Wenst u graag meer informatie over de permanente ontharing in regio Tongeren? Bespreek uw laserontharing met Dr. Charlotte Nelissen tijdens een uitgebreid intakegesprek.


Permanente ontharing bij Dr. Nelissen in regio Tongeren

Het laserlicht van de diodelaser heeft een golflengte van 808 nm. Deze laserstraal is de ideale golflengte om langdurige ontharing te bekomen. Ze wordt namelijk geabsorbeerd door het melanine van de haartjes en de energie wordt naar de haarwortel geleid. Hierdoor worden de stamcellen in de haarwortel beschadigd en kan het haartje in de anagene of initiële groeifase niet meer terug groeien. 

De huid wordt vooraf en zo nodig ook na contact met de laserstraal gekoeld waardoor de behandeling minder pijnlijk is en de huid beter beschermd wordt. 

De haren zijn alleen gevoelig voor de laser wanneer ze in de initiële groeifase (of anagene fase) zitten. Dit verklaart waarom een langdurige laserontharing in meerdere sessies verloopt. Tussen 2 behandelingen wordt steeds een periode van enkele weken gelaten om de haartjes van de rustfase over te laten gaan naar de groeifase. 

Laserontharing benen oksels bikini voor permanente ontharing in Tongeren

  • Hoe reageert de huid op een laserontharing?

    Tijdens de eerste behandelingssessie worden jouw persoonlijke parameters vastgelegd. Het is normaal dat de huid na een behandeling lichtjes rood verkleurt. Deze roodheid verdwijnt dezelfde dag weer. 

    De behandeling is niet volledig pijnloos, maar wordt goed verdragen door de koeling van de huid en de individuele parameters.  


  • Hoeveel behandelingssessies zijn er nodig?

    Het aantal behandelingen wordt bepaald door de dikte van het haar, de kleur van het haar, de lichaamszone. 

    Haargroei is onderhevig aan heel wat factoren, waaronder hormonale veranderingen. Ook medicatie kan een invloed hebben. Daarom is het aangewezen om te spreken over langdurige laserontharing in plaats van permanente ontharing. Na verloop van tijd kan er op sommige plaatsen terug haargroei ontstaan en is een onderhoudsbehandeling aan de orde. 


Botox & spierontspanners voor rimpels verminderen in Tongeren

Dr. Nelissen, gespecialiseerd in spierontspanners en rimpels verminderen

Dr. Charlotte Nelissen is medisch specialist en bekwaamde zich verder in de niet-chirurgische esthetische geneeskunde. Zij is lid van de Belgische Vereniging voor Esthetische Geneeskunde en Lasers (BVEG/SBME). 

Na haar opleiding tot arts aan de katholieke universiteit van Leuven, specialiseerde ze tot radiotherapeut-oncoloog in België en het Verenigd Koninkrijk. 

Haar interesse in dermatologie en anti-aging, bracht haar ertoe zich bijkomend via binnen- en buitenlandse opleidingen te bekwamen in de esthetische geneeskunde. Nu legt ze zich fulltime toe op behandelingen die zorgen voor huidverbetering, rimpels verminderen met botuline toxine en spierontspanners, verzachten van littekens en vervagen van pigmentvlekken. Ook verwijde bloedvaatjes (gekend als couperose) kunnen worden aangepakt alsook alle andere tekenen van veroudering. Voor de permanente ontharing maakt ze gebruik van de laserontharing.

Dr. Nelissen hecht veel belang aan continue bijscholing om haar kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Dit doet ze door het bijwonen van (inter)nationale congressen, workshops en seminaries.

Ze streeft ernaar om voor iedere patiënt telkens opnieuw een behandeling op maat voor te stellen. Ze neemt steeds haar tijd om tijdens een eerste kennismaking voldoende uitleg te geven over de behandelopties, de te verwachten resultaten en de mogelijke nevenwerkingen. Er wordt rekening gehouden met het totaalbeeld en het nastreven van een natuurlijke uitstraling. 

Ook jongere patiënten adviseert ze graag over het belang van well-aging, om zo mooi oud te worden. Sommige behandelingen kunnen immers gezien worden als een preventie om uitgesproken tekenen van het verouderingsproces tegen te gaan. 

Dr. Nelissen werkt uitsluitend met originele spierontspanners / botuline toxines en rimpelvullers van de A-merken in Europa en de VS.

U kan bij haar op consultatie komen in Bilzen, op minder dan 20 minuten rijden van zowel Hasselt, Genk, Tongeren alsook Maastricht. Daarnaast kan u ook bij haar terecht in The Face Clinic te Lommel. 

Rimpels verminderen of andere aandoeningen laten behandelen in Tongeren? Tijdens een uitgebreid intakegesprek wordt uw uniek behandelplan uitgestippeld, rekening houdend met uw wensen en het te verwachten resultaat.


Contacteer Dr. Nelissen voor laserontharing, kraaienpootjes, fronsrimpels, verwijde adertjes, pigmentvlekken, overmatig zweten, ...


Dr. Nelissen is ook te consulteren in

The Face Clinic
Stationsstraat 295
3920 Lommel

T: +32 492 31 96 72

Behoud je frisse uitstraling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x