Laserbehandelingen faq

Medische Laserontharing

Welke voorzorgsmaatregelen moeten getroffen worden voor én na de behandeling?

6 weken voor een laserontharing mag er niet geëpileerd worden door harsen, waxen of ladyshave. Scheren is geen probleem. 

Er wordt gevraagd om de te behandelen zone vooraf te scheren, zodanig dat er een stoppeltje zichtbaar en voelbaar is.

Het is uitermate belangrijk om de zon te vermijden zowel voor als na de behandeling. De huid mag niet gebruind zijn door de zon en ook spraytans of zelfbruinende crèmes mogen niet gebruikt worden in de weken voor de behandeling. Om pigmentatieproblemen, met voornamelijk risico op hyperpigmentatie, te vermijden mag de behandelde huid ook niet in de zon komen na een behandeling. 

Mannen en vrouwen worden behandeld met onze laser. Blonde en witte of grijze haren kunnen niet behandeld worden. 

Hoe werkt een medische laserontharing? 

Het laserlicht van de diodelaser  heeft een golflengte van 808 nm. Deze laserstraal is de ideale golflengte om langdurige ontharing te bekomen. Ze wordt namelijk geabsorbeerd door het melanine van de haartjes en de energie wordt naar de haarwortel geleid. Hierdoor worden de stamcellen in de haarwortel beschadigd en kan het haartje in de anagene of initiële groeifase niet meer terug groeien. 

De huid wordt vooraf en zo nodig ook na contact met de laserstraal gekoeld waardoor de behandeling minder pijnlijk is en de huid beter beschermd wordt. 

De haren zijn alleen gevoelig voor de laser wanneer ze in de initiële groeifase (of anagene fase) zitten. Dit verklaart waarom een langdurige laserontharing in meerdere sessies verloopt. 

Tussen 2 behandelingen wordt steeds een periode van enkele weken gelaten om de haartjes van de rustfase over te laten gaan naar de groeifase. 

Hoe reageert de huid op een laserontharing?

Tijdens de eerste behandelingssessie worden jouw persoonlijke parameters vastgelegd. Het is normaal dat de huid na een behandeling lichtjes rood verkleurt. Deze roodheid verdwijnt dezelfde dag weer. 

De behandeling is niet volledig pijnloos, maar wordt goed verdragen door de koeling van de huid en het opzoeken van de individuele parameters.  

Hoeveel behandelingssessies zijn er nodig?

Het aantal behandelingen wordt bepaald door de dikte van het haar, de kleur van het haar en de lichaamszone. 

Haargroei is onderhevig aan heel wat factoren, waaronder onder andere hormonale veranderingen. Ook medicatie kan een invloed hebben. Daarom is het aangewezen om te spreken over langdurige laserontharing in plaats van permanente ontharing. Na verloop van tijd kan er op sommige plaatsen terug haargroei ontstaan en is een onderhoudsbehandeling aan de orde. 


TIXEL C ® huidverbetering


Facelift zonder snijden, kan dat? Huidverbetering, fijne lijntjes aanpakken? Wat is er nodig: lasers, botox, fillers?

Wat is het doel van een behandeling met de Tixel C® ?

Tixel C® geeft thermomechanische ablatie en zorgt door deze hitte voor een gefractioneerde huidvernieuwing. 

Zowel de hals, het gelaat als de oogleden kunnen behandeld worden. Na een behandelingsreeks heeft u een duidelijke frissere huidskleur, met een natuurlijke glow. 

Ook de structuur van uw huid is egaler. Fijne lijntjes en rimpels vervagen. De huid oogt gladder en spant op, wat ook ter hoogte van de ogen een mooi resultaat oplevert. 

Tixel C® wordt eveneens ingezet om littekens te verfraaien: de huidstructuur wordt mooier en de littekens zullen vervagen. 

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Tijdens een eerste consultatie wordt er een inschatting gemaakt over het aantal behandelingen om tot een optimaal resultaat te komen. 

De huid zal reeds frisser ogen na 2 behandelingen. Om rimpels te verminderen en huid op te spannen zijn 4 behandelingen nodig. Bij diepe rimpels en littekens zijn eerder 5 tot 6 behandelingen noodzakelijk om tot een mooi resultaat te komen. 

Tussen 2 behandelingssessies wordt minimum 4 weken tussengelaten. 


Welke huidreactie kan men verwachten na eenTixel C®  behandeling? 

Tijdens de behandeling voelt de huid heel warm aan. De behandeling is niet pijnloos maar goed te verdragen. De eerste uren na de behandeling voelt de huid heel warm aan en ziet rood. 

Tijdens de volgende dagen zal de roodheid steeds lichter worden. Er ontstaan minuscule kleine korstjes die spontaan verdwijnen. De oogleden en het aangezicht herstellen het snelste. De hals kan soms langer tijd een vage roodheid vertonen. 

Na de behandeling wordt u geadviseerd over de juiste verzorging en make-up voor thuis. 


Vaat-en pigmentlaser

Welke behandelingen worden uitgevoerd met de laser?

De vaat-en pigmentlaser heeft de ideale golflengte om rode verwijde bloedvaten en pigmentvlekjes te doen verdwijnen. 

Het groene licht wordt sterk geabsorbeerd door de rode kleur van bloedcellen en de bruine kleur van pigment. Door de sterke warmteontwikkeling wordt het pigment en de bloedvaten vernietigd, echter zonder de omgevende huid te beschadigen.

Vooraf gebeurt er een huidanalyse, want niet alle pigmentvlekken of gekleurde vlekken kunnen met de laser behandeld worden. 

Verschillende problemen kunnen aangepakt worden: 

  • ouderdomswratten of verrucae senilis/seborrhoica
  • pigmentvlekken en zomersproeten
  • verwijde bloedvaatjes of couperose (bijvoorbeeld op de wangen, neus, kin, decolleté)
  • spider naevi of spinnetjes
  • talgklierhyperplasie of talgklierbultjes
  • steelwratjes of skin tags
  • verwijde bloedvaten na radiotherapie
  • bloedblaar op de lip of venous lake

Deze laser wordt ook gebruikt voor een globale verfrissing van de huid te bekomen: de huid heeft opnieuw een natuurlijke glow en oogt jonger omdat pigmentvlekken vervaagd zijn en de roodheid verminderd is. 

Storende roodheid en vaatjes? Pigmentvlekken? Verheven moedervlak? Spider naevus?

Hoe reageert de huid na een behandeling met de laser?

De behandeling is prima te verdragen en voelt aan alsof er kleine elastiekjes tegen de huid springen. De behandelde huid zal wat rood verkleuren en er kan een korstje ontstaan dat spontaan zal verdwijnen na enige tijd. Soms ontstaat er beperkte zwelling. 

Het is uiterst belangrijk om de huid voor en na een laserbehandeling te beschermen tegen de zon. Gebruikt een zonnecrème met SPF50.

Hoe vaak moet er behandeld worden? 

Er worden 1 à 2 behandelingen voorzien.


Behoud je frisse uitstraling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x