Laserbehandelingen faq

Laser huidverbetering


Facelift zonder snijden, kan dat? Huidverbetering, fijne lijntjes aanpakken? Wat is er nodig: lasers, botox, fillers?

Wat is het doel van een behandeling met de CO2 laser?

Bij Dr. Charlotte Nelissen kan u terecht voor huidverbetering door middel van een laserbehandeling.

De gefractioneerde C02 laser behandelt de huid met een rasterpatroon van laserstralen. De tussenliggende fracties van de huid worden gespaard opdat de huid sneller kan herstellen. De huid toont nadien frisser en strakker, pigmentvlekjes vervagen. We spreken ook wel van “skin resurfacing”, omdat de huid als het ware een nieuw jasje krijgt.

Zowel de hals, het gelaat als de oogleden kunnen behandeld worden.

De laser wordt ingezet voor het verminderen van

  • rimpels,
  • zonneschade/pigmentatie,
  • acnélittekens en
  • andere littekens
Hoeveel sessies zijn er nodig?

Tijdens een eerste consultatie wordt er een inschatting gemaakt van het aantal behandelingen nodig om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen. 

Wanneer gekozen wordt voor een intensievere behandeling, volstaat in eerste instantie 1 behandeling. Wanneer we de duur van de downtime (periode met nevenwerkingen) willen inkorten (omwille van sociale of professionele verplichtingen bv.), worden meerdere behandelingen ingepland. 

Welke huidreactie kan men verwachten na een CO2 behandeling? 

Tijdens de behandeling voelt de huid heel warm aan. De behandeling is niet pijnloos. Voorafgaand wordt de huid verdoofd met een verdovende crème. De eerste uren na de behandeling voelt de huid heel warm aan en ziet ze erg rood.

Afhankelijk van het type huid en de plaats van de behandeling wordt de instelling van het laserapparaat aangepast. Op die manier wordt zo egaal mogelijk een minuscuul laagje van het huidoppervlak verdampt. Door te werken met een gefractioneerde laser (en dus het rasterpatroon) herstelt de huid veel sneller.

Normale reacties zijn: zwelling, roodheid en kleine korstjes. De duur van deze reacties zijn afhankelijk van de instellingen en variëren tussen 2 dagen en 14 dagen.

U wordt vooraf uitgebreid geïnformeerd over de juiste huidverzorging en make-up voor nadien. Het is tevens belangrijk om na de behandeling de huid niet bloot te stellen aan de zon.


Vaat-en pigmentlaser

Welke behandelingen worden uitgevoerd met de laser?

De vaat-en pigmentlaser heeft de ideale golflengte om rode verwijde bloedvaten en pigmentvlekjes te doen verdwijnen. 

Het groene licht wordt sterk geabsorbeerd door de rode kleur van bloedcellen en de bruine kleur van pigment. Door de sterke warmteontwikkeling wordt het pigment en de bloedvaten vernietigd, echter zonder de omgevende huid te beschadigen.

Vooraf gebeurt er een huidanalyse, want niet alle pigmentvlekken of gekleurde vlekken kunnen met de laser behandeld worden. 

Verschillende problemen kunnen aangepakt worden: 

  • ouderdomswratten of verrucae senilis/seborrhoica
  • pigmentvlekken en zomersproeten
  • verwijde bloedvaatjes of couperose (bijvoorbeeld op de wangen, neus, kin, decolleté)
  • spider naevi of spinnetjes
  • talgklierhyperplasie of talgklierbultjes
  • steelwratjes of skin tags
  • verwijde bloedvaten na radiotherapie
  • bloedblaar op de lip of venous lake

Deze laser wordt ook gebruikt voor een globale verfrissing van de huid te bekomen: de huid heeft opnieuw een natuurlijke glow en oogt jonger omdat pigmentvlekken vervaagd zijn en de roodheid verminderd is. 

Storende roodheid en vaatjes? Pigmentvlekken? Verheven moedervlak? Spider naevus?

Hoe reageert de huid na een behandeling met de laser?

De behandeling is prima te verdragen en voelt aan alsof er kleine elastiekjes tegen de huid springen. De behandelde huid zal wat rood verkleuren en er kan een korstje ontstaan dat spontaan zal verdwijnen na enige tijd. Soms ontstaat er beperkte zwelling. 

Het is uiterst belangrijk om de huid voor en na een laserbehandeling te beschermen tegen de zon. Gebruikt een zonnecrème met SPF50.

Hoe vaak moet er behandeld worden? 

Er worden 1 à 2 behandelingen voorzien.


Behoud je frisse uitstraling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x