Laser huidverbetering

Wat is het doel van een behandeling met de CO2 laser?

Bij Dr. Charlotte Nelissen kan u terecht voor huidverbetering door middel van een laserbehandeling.

De gefractioneerde C02 laser behandelt de huid met een rasterpatroon van laserstralen. De tussenliggende fracties van de huid worden gespaard opdat de huid sneller kan herstellen. De huid toont nadien frisser en strakker, pigmentvlekjes vervagen. We spreken ook wel van “skin resurfacing”, omdat de huid als het ware een nieuw jasje krijgt.

Zowel de hals, het gelaat als de oogleden kunnen behandeld worden.

De laser wordt ingezet voor

  • verminderen van rimpels,
  • zonneschade/pigmentatie,
  • acnélittekens en
  • andere littekens

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Tijdens een eerste consultatie wordt er een inschatting gemaakt van het aantal behandelingen nodig om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen. 

Wanneer gekozen wordt voor een intensievere behandeling, volstaat in eerste instantie 1 behandeling. Wanneer we de duur van de downtime (periode met nevenwerkingen) willen inkorten (omwille van sociale of professionele verplichtingen bv.), worden meerdere behandelingen ingepland. Welke huidreactie kan men verwachten na een CO2 laserbehandeling? 

Afhankelijk van het type huid en de plaats van de behandeling wordt de instelling van het laserapparaat aangepast. Op die manier wordt zo egaal mogelijk een minuscuul laagje van het huidoppervlak verdampt. Door te werken met een gefractioneerde laser (en dus het rasterpatroon) herstelt de huid veel sneller.

Voorafgaand wordt de huid verdoofd met een verdovende crème.

Normale reacties zijn: zwelling, roodheid en kleine korstjes. De duur van deze reacties zijn afhankelijk van de instellingen en variëren tussen 2 dagen en 14 dagen.

U wordt vooraf uitgebreid geïnformeerd over de juiste huidverzorging en make-up voor nadien. Het is tevens belangrijk om na de behandeling de huid niet bloot te stellen aan de zon.


Behoud je frisse uitstraling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x