Injectables

Spierontspanners met botuline toxine

Injecties met een spierverslappend eiwit, namelijk botuline toxine, zorgen voor een ontspanning van de aangezichtsspieren. 

Hierdoor verminderen rimpels zoals kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdslijnen. Het verzacht uw uiterlijk en u oogt minder boos, triest of bezorgd. 

Ook een onrustige kin met een diepe horizontale plooi of putjes (cobblestone kin) kan aangepakt worden met een dergelijke behandeling. 

Dr. Nelissen werkt alleen met de originele producten en geregistreerde A-merken in Europa en de Verenigde Staten. De adviezen van de Wet op het Verbod van Reclame laten ons niet toe om de gekende merknaam te publiceren op de website. Vandaar wordt hier gesproken over spierontspanners, spierverslappers of beter botuline toxine (BTX). 


         

Rimpelvullers of fillers

Fillers of rimpelvullers kunnen rimpels of plooien opvullen en verzachten. 

Tijdens het verouderingsproces verliest men bot- en vetvolume waardoor diepere rimpels en plooien ontstaan. Wanneer een filler met de juiste techniek wordt ingespoten kan dit een deel van het volumeverlies compenseren en zo scherpe lijnen verzachten waardoor uw gezicht frisser zal ogen.  

Door middel van deze behandeling worden neuslippenplooien en marionette lijnen minder diep, de jukbeenderen krijgen weer wat meer volume en afhangende mondhoeken worden gecorrigeerd. 

De lippencontouren kunnen geaccentueerd worden of de lippen worden net iets volumineuzer. 

Rokerslijntjes of ‘barcode’ lijntjes op de bovenlip kunnen eveneens worden aangepakt. 

Bij een liquid facelift wordt het gehele gezicht opgefrist en gelift. 

Dr. Nelissen werkt uitsluitend met hyaluronzuur filllers die FDA aproved zijn. 


Collageenstimulatoren of calcium hydroxyapatiet

Een gel van calcium hydroxyapatiet microdeeltjes in een gel op waterbasis: RADIESSE zorgt voor bio-stimulatie

RADIESSE is een bio-stimulerende filler die het mogelijk maakt om de kwaliteit van de huid te verbeteren. Ze kunnen tevens een vullend effect hebben of gezichtscontouren opnieuw vorm geven. 

De formule van RADIESSE bestaat uit calcium-hydroxyapatiet microsferen in een ge. De gel wordt na verloop van tijd geabsorbeerd en het lichaam breekt de calcium-hydroxyapatiet microsferen af om plaats te maken voor het nieuwe netwerk van collageen en elastine dat op natuurlijke wijze wordt aangemaakt. 

Het unieke werkingsmechanisme van RADIESSE

De gel en de microsferen geven een onmiddellijk vullend effect. De calcium hydroxyapatiet microsferen vormen een netwerk en stimuleren de natuurlijke productie van collageen. In de loop van enkele weken tot maanden vormt zich een hecht netwerk en wordt de huid versterkt. De contouren worden geherdefinieerd door het netwerk van collageenvezels dat de huid op lange termijn ondersteunt.


PRP of plaatjes rijk plasma ( de " Vampire Facelift")

Wat is PRP en wanneer wordt deze techniek toegepast?

PRP staat voor Plaatjes Rijk Plasma: plasma met een hoge concentratie aan bloedplaatjes.

De bloedplaatjes geven groeifactoren vrij op de plaats van de inspuiting. Door de hoge concentratie aan groeifactoren op die plaats, wordt het lichaam gestimuleerd om verouderd of beschadigd weefsel te herstellen:

PRP injecties worden in de medische wereld voor vele indicaties gebruikt omwille van de bewezen helende werking: peesletsels (bvb tenniselleboog), gewrichtsproblemen, wondproblemen/wondgenezing, enz.

In de esthetische geneeskunde wordt deze techniek ingezet voor volgende indicaties:

  • Huidverbetering/versteviging, ook wel de Vampire Facelift genoemd
  • Voorkomen van huidveroudering
  • Donkere kringen onder de ogen
  • Fijne lijntjes onder de ogen
  • Haarverlies, dunner wordend haar
  • Oude en nieuwe littekens

Door middel van een PRP behandeling streven we volgende effecten na:

  • Een stevigere en gladdere huid. Dit wordt bekomen door het stimuleren van de aanmaak van collageen en elastine.
  • Op de hoofdhuid verminderd haaruitval en wordt de haargroei geboost door onder andere een verbeterde bloedcirculatie met ontstaan van nieuwe bloedvaatjes en de stimulatie van stamcellen.

Hoe verloopt een PRP-behandeling?

Na een bloedafname worden de bloedplaatjes door hun verschil in gewicht gescheiden van de andere bloedcellen in de centrifuge. De lichaamseigen bloedplaatjes worden vervolgens geïnjecteerd met een fijne naald in het te behandelen gebied. Na overleg kan de behandeling al dan niet aangevuld worden met microneedling.

Gezien het eigen bloed wordt gebruikt, wordt deze behandeling ook wel de vampire facial of facelift genoemd.

Bij mensen met haaruitval, worden 3 (à 4) sessies aanbevolen met 6 à 8 weken tussenpoze.

Voor huidverbeteringdoor middel van PRP worden 1 tot 3 sessies geadviseerd.

De eerste resultaten worden gezien ongeveer 3 maanden na de eerste sessie.

De meest optimale resultaten worden ongeveer 3 maanden na de laatste sessie bereikt.

Om een zo goed mogelijk resultaat te behouden kan men kiezen voor één halfjaarlijkse behandeling of opnieuw een reeks van 3 sessie na 1 of 2 jaar.

Welke voorbereiding zijn er nodig? 

Tijdens een consultatie wordt bekeken of u in aanmerking komt voor deze behandeling.

U krijgt advies over over de voor- en nazorgen als ook over welke medicatie u best kan vermijden in geval u medicatie neemt.

Er wordt, zo gewenst, een verdovende crème voorgeschreven, die u thuis kan aanbrengen.

Welke bijwerkingen zijn er mogelijk? 

De injecties gebeuren met een zeer dun naaldje en kunnen hier en daar een blauwe plek of hematoom veroorzaken. Beperkte roodheid en zwelling zijn normaal en deze verdwijnen enkele uren nadien.


Behoud je frisse uitstraling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x