Huidverbetering

Dagelijkse huidverzorging

Waarom je huid verzorgen? 

Wie belang hecht aan zijn gezondheid en zijn uiterlijk, weet dat een dagelijkse huidverzorging onontbeerlijk is. Een goede huidverzorging ondersteunt alle anti-aging behandelingen die uitgevoerd worden: de resultaten zijn beter en blijven langer behouden.  

Na een huidanalyse, adviseert Dr. Nelissen u graag over welke huidverzorging u best thuis toepast. Vette huid, acné gevoelige huid, grote poriën, droge huid, pigmentgevoelige huid, rosacea, …elke huid vereist een andere aanpak. 

Laat u informeren over de schadelijke invloeden van buitenaf en leer hoe u zich optimaal kan beschermen. Dr. Nelissen informeert u graag over het belang van de juiste zonnecrème en het belang van de antioxidanten om de impact van de zon (UV en andere straling),  maar ook vervuiling, op het ontstaan van pigmentvlekken, rimpels, een doffe teint of een verslapte huid te beperken.


Welke huidproducten?  

Om de resultaten van medisch esthetische behandelingen te optimaliseren is het belangrijk om thuis ook aan de slag te gaan met de juiste huidverzorgingsproducten of cosmeceuticals. 

Dr. Nelissen werkt graag met de huidproducten van Dermaceutic® en Zein Obagi Skin Health®.

Deze huidproducten van Dermaceutic® en ZO Skin Health® werden uitgekozen omdat ze de juiste bestanddelen bevatten, in de juiste concentratie en luchtledig zijn verpakt. De producten werden dermatologisch getest en de resultaten wetenschappelijk bewezen tijdens hun ontwikkeling. 

Afhankelijk van uw huidtype en/of huidprobleem wordt u geadviseerd over de producten die voor u geschikt zijn. Vaak wordt er gewerkt in een stappenplan, rekening houdend met u en het motto van deze merken: efficiëntie en zichtbare resultaten. 


Huidverzorging met retinol, welke zonnefactor, wat zijn antioxidanten? Welke crèmes werken nu echt om rimpels te voorkomen. Het moet niet altijd botox zijn.

Peeling

Wat is een peeling?

Peelings kunnen ingedeeld worden naargelang de gebruikte stoffen en de concentratie hiervan.

We onderscheiden de alfa/beta-hydroxyzuren, ook wel gekend als fruitzuurpeelings, van de TCA (trichloorazijnzuur) peelings, al dan niet met fenol. 

Deze actieve stoffen halen de bovenste huidlaag weg waardoor plaats wordt gemaakt voor een nieuwe, gezondere huid. Bij peelings worden ook de diepere huidlagen gestimuleerd waardoor er meer collageen en elastine worden gevormd. Op die manier wint de huid opnieuw aan stevigheid.  

Wat is het doel van een peeling? 

Met peelings beogen we in de eerste plaats een verbetering van de huid: rimpels verminderen, verfijnen van open poriën, huidstructuur gladder maken, aanpakken van acné, reguleren van de vette huid, verzachten van een  niet-egale huidskleur en opfrissen van een doffe teint. 

Ook pigmentvlekken, melasma en post-inflammatoire hyperpigmentatie kunnen verbeterd worden. 

De doorlaatbaarheid van de huid gaat er sterk op vooruit waardoor de dagelijkse huidverzorging doeltreffender wordt. 

Het stappenplan

Een goed resultaat kan enkel bekomen worden na een optimale voorbereiding van de huid. 

Na een grondige medische analyse wordt voor iedere patiënt een geïndividualiseerd stappenplan opgemaakt waarbij gestart wordt met een voorbereidende fase van 2 tot 4 weken. Dr. Nelissen zal u uitleggen welke huidverzorgingsproducten of bereidingen voor u het meeste aangewezen zijn. 

Daarna volgen één of meerdere peelingsessies. Tussen de sessies wordt er een pauze ingelast van ongeveer 4 weken om de huid te laten recupereren. 

De nevenwerkingen

Afhankelijk van de concentratie, het type en de duur van de peeling, zal de huid na 2 tot 4 dagen loslaten en vervellen. Bij de diepere peelings kan er ook zwelling van het gelaat optreden. 

De mogelijke nevenwerkingen worden vooraf uitgebreid besproken. Dr. Neilssen geeft u advies over de nabehandeling en zo nodig wordt een onderhoudscrème meegegeven of voorgeschreven. 

Uw huid is nadien gevoeliger voor de zon waardoor een optimale zonnebescherming met SPF 50 belangrijk is.  

Dr. Nelissen werkt onder andere met de peelingproducten van Dermaceutic® en ZO Skin Health®

Een peeling kan verschillende problemen aanpakken: rimpels verminderen, pigmentvlekken vervagen, huidporiën verkleinen, doorlaatbaarheid aanpakken. Deze behandeling kent ook zijn gevaren, laat u behandelen door een ervaringsdeskundige.

CO2 laser

Wat is het doel van een behandeling met de CO2 laser?

Bij Dr. Charlotte Nelissen kan u terecht voor huidverbetering door middel van een laserbehandeling.

De gefractioneerde C02 laser behandelt de huid met een rasterpatroon van laserstralen. De tussenliggende fracties van de huid worden gespaard opdat de huid sneller kan herstellen. De huid toont nadien frisser en strakker, pigmentvlekjes vervagen. We spreken ook wel van “skin resurfacing”, omdat de huid als het ware een nieuw jasje krijgt.

Zowel de hals, het gelaat als de oogleden kunnen behandeld worden.

De laser wordt ingezet voor

  • verminderen van rimpels,
  • zonneschade/pigmentatie,
  • acnélittekens en
  • andere littekens

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Tijdens een eerste consultatie wordt er een inschatting gemaakt van het aantal behandelingen nodig om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen. 

Wanneer gekozen wordt voor een intensievere behandeling, volstaat in eerste instantie 1 behandeling. Wanneer we de duur van de downtime (periode met nevenwerkingen) willen inkorten (omwille van sociale of professionele verplichtingen bv.), worden meerdere behandelingen ingepland. 

Welke huidreactie kan men verwachten na een CO2 behandeling? 

Afhankelijk van het type huid en de plaats van de behandeling wordt de instelling van het laserapparaat aangepast. Op die manier wordt zo egaal mogelijk een minuscuul laagje van het huidoppervlak verdampt. Door te werken met een gefractioneerde laser (en dus het rasterpatroon) herstelt de huid veel sneller.

Voorafgaand wordt de huid verdoofd met een verdovende crème.

Normale reacties zijn: zwelling, roodheid en kleine korstjes. De duur van deze reacties zijn afhankelijk van de instellingen en variëren tussen 2 dagen en 14 dagen.

U wordt vooraf uitgebreid geïnformeerd over de juiste huidverzorging en make-up voor nadien. Het is tevens belangrijk om na de behandeling de huid niet bloot te stellen aan de zon.


                                                               

PRP of Vampire facelift

Wat is PRP en wanneer wordt deze techniek toegepast?

PRP staat voor Plaatjes Rijk Plasma: plasma met een hoge concentratie aan bloedplaatjes.

De bloedplaatjes geven groeifactoren vrij op de plaats van de inspuiting. Door de hoge concentratie aan groeifactoren op die plaats, wordt het lichaam gestimuleerd om verouderd of beschadigd weefsel te herstellen:

PRP injecties worden in de medische wereld voor vele indicaties gebruikt omwille van de bewezen helende werking: peesletsels (bvb tenniselleboog), gewrichtsproblemen, wondproblemen/wondgenezing, enz.

In de esthetische geneeskunde wordt deze techniek ingezet voor volgende indicaties:

  • Huidverbetering/versteviging, ook wel de Vampire Facelift genoemd
  • Voorkomen van huidveroudering
  • Donkere kringen onder de ogen
  • Fijne lijntjes onder de ogen
  • Haarverlies, dunner wordend haar
  • Oude en nieuwe littekens

Door middel van een PRP behandeling streven we volgende effecten na:

  • Een stevigere en gladdere huid. Dit wordt bekomen door het stimuleren van de aanmaak van collageen en elastine.
  • Op de hoofdhuid verminderd haaruitval en wordt de haargroei geboost door onder andere een verbeterde bloedcirculatie met ontstaan van nieuwe bloedvaatjes en de stimulatie van stamcellen.

Hoe verloopt een PRP-behandeling?

Na een bloedafname worden de bloedplaatjes door hun verschil in gewicht gescheiden van de andere bloedcellen in de centrifuge. De lichaamseigen bloedplaatjes worden vervolgens geïnjecteerd met een fijne naald in het te behandelen gebied. Na overleg kan de behandeling al dan niet aangevuld worden met microneedling.

Gezien het eigen bloed wordt gebruikt, wordt deze behandeling ook wel de vampire facial of facelift genoemd.

Bij mensen met haaruitval, worden 3 (à 4) sessies aanbevolen met 6 à 8 weken tussenpoze.

Voor huidverbeteringdoor middel van PRP worden 1 tot 3 sessies geadviseerd.

De eerste resultaten worden gezien ongeveer 3 maanden na de eerste sessie.

De meest optimale resultaten worden ongeveer 3 maanden na de laatste sessie bereikt.

Om een zo goed mogelijk resultaat te behouden kan men kiezen voor één halfjaarlijkse behandeling of opnieuw een reeks van 3 sessie na 1 of 2 jaar.

Welke voorbereiding zijn er nodig?

Tijdens een consultatie wordt bekeken of u in aanmerking komt voor deze behandeling.

U krijgt advies over over de voor- en nazorgen als ook over welke medicatie u best kan vermijden in geval u medicatie neemt.

Er wordt, zo gewenst, een verdovende crème voorgeschreven, die u thuis kan aanbrengen.

Welke bijwerkingen zijn er mogelijk?

De injecties gebeuren met een zeer dun naaldje en kunnen hier en daar een blauwe plek of hematoom veroorzaken. Beperkte roodheid en zwelling zijn normaal en deze verdwijnen enkele uren nadien.


Niet-ablatieve huidverjonging

Wilt u een frisser gelaat? Een mooie éclat? Geen doffe huid meer?

Een behandeling met de laser heeft een gunstig effect op het globaal aspect van uw huid. 

Het licht van de laser wordt door uw huid opgenomen en daarbij omgezet in warmte. Door die warmte wordt de bloedcirculatie in de huid gestimuleerd, waardoor extra voedingsstoffen worden aangevoerd. De warmte stimuleert ook de aanmaak van nieuw collageen, een essentieel bestanddeel van de huid dat zorgt voor stevigheid en elasticiteit. 

De huid zal zich aanspannen en uitgezette poriën verkleinen. De textuur van de huid verbetert en de huid oogt frisser. 

Ook pigmentvlekken vervagen en kleine vaatjes verdwijnen. 

Het resultaat is echter niet ogenblikkelijk zichtbaar. Het is een proces dat zich langzaam voltrekt over verloop van een aantal weken. 

Bovendien is de behandeling volstrekt veilig, aangezien de gecontroleerde thermische opwarming de omliggende weefsels en de opperhuid intact laat. 

Direct na de behandeling kan uw huid roodheid vertonen en mogelijk zelfs wat zwelling.

Dr. Nelissen adviseert u over de geschikte thuisverzorging.  

Aanpakken van huidverslapping met Profilho

Wanneer de huid verliest in elasticiteit, verslapt en een craquelé aspect krijgt, zorgt een behandeling met profilho voor een duidelijke verbetering in stevigheid. Profilho is een gel die de hoogste concentratie (64 mg/ml) hyaluronzuur bevat zonder chemische toevoegingen.


Deze behandeling zorgt voor een verbeterde huidhydratatie, boost de elasticiteit door aanmaak van collageen (type 1,3, 4 en 7) en elastine en stimuleert het vetweefsel in de huid. Hierdoor worden alle huidlagen verstevigd en krijgen we terug een gezondere, gladdere huid zonder dat er volume wordt toevoegd aan je gezicht of hals.


Deze bioremodellatie doet de huid zelf waardoor de resultaten zichtbaar worden na ongeveer 8 weken. De huid van de hals, handen, decolleté of het gelaat wordt meestal tweemaal behandeld, met 1 maand tussen.

Behoud je frisse uitstraling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x