Huidproblemen

Couperose/roodheid

Bij couperose zijn rode bloedvaatjes permanent zichtbaar doordat ze aan de oppervlakte liggen en verwijd voorkomen. 

Vaak komt de meeste roodheid voor ter hoogte van de neus, wangen en kin. Couperose verdwijnt niet spontaan zonder behandeling. 

laserlaserbehandeling couperose. Huidverbetering Dr. Charlotte Nelissen

Meestal geeft couperose geen andere problemen, maar soms kunnen de vaatjes gepaard gaan met een ontstekingsproces. Dit kan aanleiding geven tot rode puistjes en een branderig gevoel.  We spreken dan van rosacea. De ontstekingen kunnen niet aangepakt worden met de laser. Voor de behandeling van deze ontstekingen verwijzen we u door naar uw dermatoloog. 

De bloedvaatjes kunnen snel en effectief aangepakt worden met de vaatlaser.                      

laserbehandeling couperose. Huidverbetering Dr. Charlotte Nelissenlaserbehandeling couperose. Huidverbetering Dr. Charlotte Nelissen
Voor behandelingNa behandeling


Spider Naevus

Een spider naevus, ook wel spinnetje of spinnekop genoemd, kan verspreid voorkomen op het lichaam, maar zien we vaker op het aangezicht, in de decolleté of in de hals. 

Door de rode kleur van de verwijde adertjes vallen ze op en worden ze als storend ervaren. 

Met een vaatlaser kan het centrale deel van waaruit het spinnetje zich vult dichtgebrand worden, zonder de omgevende huid te beschadigen. Hierdoor verdwijnt het geheel zonder restletsels.

laserbehandeling spinnetje of roodheid. Huidverbetering Dr. Charlotte Nelissen


Bloedblaar op de lip of venous lake

Een bloedblaar op de lip is een onschuldig met bloed gevuld blaasje, meestal aanwezig op de onderlip.

Een bloedblaar kan langzaam toenemen in grootte en als storend ervaren worden. Wanneer de bloedblaar kapot gebeten wordt, kan het flink bloeden. 

Een venous leak of bloedblaar kan dichtgebrand worden met de laser, zonder dat er een litteken achterblijft.

bloedblaar lip laserbehandeling. Huidverbetering Dr. Charlotte Nelissen


Pigmentvlekken en zwangerschapsmasker

Pigmentvlekken kunnen groot en klein, licht of donker zijn. 

Ze ontstaan vaak tengevolge van chronische zonneblootstelling door de jaren heen. Pigmentvlekken worden als ontsierend ervaren en kunnen iemand er ouder doen uitzien.

Alleen goedaardige pigmentvlekken kunnen niet-chirurgisch aangepakt worden. 

Verschillende behandelopties worden afgewogen:

  • Laserbehandeling
  •  Peeling
  • Huidproducten

Pigmentvlekken behandelen: laser, peeling, huidproducten. Botox en fillers Bilzen, Hasselt. Dr. Charlotte Nelissen

Melasma of zwangerschapsmasker vraagt een voorzichtige maar toch ook uitgebreide behandeling. 

Na een goede voorbereiding met aangepaste thuisverzorging, kan er zo nodig gestart worden met peelings. Nadat het pigment is teruggedrongen, is het van belang het bereikte resultaat zo goed mogelijk vast te houden door onder andere zonneprotectie en gebruik van specifieke huidproducten. 

Pigmentvlekken behandelen: laser, peeling, huidproducten. Botox en fillers Bilzen, Hasselt. Dr. Charlotte Nelissen

Skin tags of steelwratjes

Skin tags of steelwratjes zijn goedaardige aanhangseltjes van de huid. Ze komen meestal voor op plaatsen waar meer wrijving voorkomt zoals in de hals, onder de oksels, in de liezen, onder of op de borsten en op de oogleden.

 Tijdens of na een zwangerschap of naarmate men ouder wordt neemt soms het aantal en de grootte toe. 

Steelwratjes of hangwratten worden soms als ontsierend of storend ervaren. Ze kunnen verwijderd worden met de laser, zonder dat er een litteken achterblijft.

hangwratjes, steekwratjes verwijderen. Huidverbetering Dr. Charlotte Nelissen (botox, Fillers Hasselt, Bilzen, Maastricht, Tongeren)

Verheven moedervlek of dermale naevus

Een moedervlek is vaak een onschuldige opeenhoping van pigmentcellen. Wanneer deze moedervlek eerder verheven voorkomt of als een bol op de huid ligt, spreken we van een dermale naevus. Deze kan verschillend zijn van kleur, gaande van huidkleurig tot bruin. 

Moedervlek verwijderen met laser. Huidverbetering Dr. Charlotte NelissenMoedervlek verwijderen met laser. Huidverbetering Dr. Charlotte Nelissen


Goedaardige moedervlekken komen bij iedereen voor en hoeven niet perse behandeld te worden. 

Wanneer de patiënt de moedervlek toch wil laten verwijderen, bijvoorbeeld om esthetische redenen of omdat deze hindert, dan kan dit met de laser. Door een laserbehandeling blijven er geen littekens achter en is er geen kans op pigmentatiestoornissen nadien. 

Bij de geringste verdenking op een kwaadaardige afwijking zal er een biopsie worden uitgevoerd en is anatoompathologisch onderzoek nodig.

Ouderdomswratten, verrucae senilis of verruca seborrhoica

Ouderdomswratten, verrucae senilis of verruca seborrhoica komen heel vaak voor.

Ze nemen in aantal toe naarmate we ouder worden, maar zijn ook al aanwezig op jongere leeftijd. Ze variëren van kleur en grootte. In het begin zijn ze eerder gelig tot grijsbruin en voelen ruw aan. Nadien krijgen ze meer het aspect van een bloemkool of wrat. 

Ouderdomswratten zien we vaker in het gelaat, de rug en de hals, maar kunnen eigenlijk over het gehele lichaam verspreid voorkomen. 

ouderdomswratten, verrucae seborroica verwijderen met laser. Huidverbetering Dr. Charlotte Nelissen (botox, fillers Hasselt, Tongeren, Maastricht, Bilzen)ouderdomswratten, verrucae seborroica verwijderen met laser. Huidverbetering Dr. Charlotte Nelissen (botox, fillers Hasselt, Tongeren, Maastricht, Bilzen)

Met de laser kunnen deze wratten quasi pijnloos verwijderd worden, zonder risico op littekenvorming of depigmentatie (kleurverandering). 

ouderdomswratten, verrucae seborroica verwijderen met laser. Huidverbetering Dr. Charlotte Nelissen (botox, fillers Hasselt, Tongeren, Maastricht, Bilzen)ouderdomswratten, verrucae seborroica verwijderen met laser. Huidverbetering Dr. Charlotte Nelissen (botox, fillers Hasselt, Tongeren, Maastricht, Bilzen)

Decolleté en hals

De huid van decolleté en hals kan verschillende tekenen van veroudering vertonen: rimpels en plooien, droog en craquelé aspect, pigmentvlekken, uitgezette bloedvatjes etc. Dit komt onder meer door jarenlange blootstelling aan de zon. 

Verbetering van de huid in deze regio kan op verschillende manieren worden bekomen. In overleg met uw arts wordt een keuze gemaakt uit: 

  • Medische Peelings
  • Fillers
  • Niet-gecrosslinkte hyaluronzuur
  • Velure S5® laserbehandeling 
  • Tixel C®

rimpels verminderen gezicht, hals, decolleté, handen. Botox, fillers, peelings Dr. Charlotte Nelissen, Hasselt, Bilzen, Tongeren, Maastricht.

Acné littekens

Acné kan ontsierende littekens en oneffenheden achterlaten en de huid een niet egale structuur geven. 

Deze littekens, oneffenheden, maar ook blijvende roodheid, kunnen sterk verminderen door behandelingen met de Tixel C®

Ook andere littekens kunnen hiermee verbeteren.  

Soms levert een combinatie van behandelingen het beste resultaat. Diepe littekens kunnen daarnaast ook opgevuld worden met fillers.

Verwijde bloedvaatjes na radiotherapie

Heel veel mensen worden geconfronteerd met kanker. Radiotherapie of bestralingen is één van de belangrijkste behandelingen bij kanker. 

Tijdens de radiotherapie kan de huid het erg te verduren krijgen en kunnen er (open) wonden ontstaan. Op langere termijn zien we soms dat er kleine rode vaattekeningen ontstaan door blijvende bloedvatverwijding in het bestraald gebied. Dit kan bijvoorbeeld na bestralingen voor hoofd- en halskanker, borstkanker of huidkanker. 

Deze verwijde bloedvaatjes of teleangiëctasieën kunnen verdwijnen na een laserbehandeling, zonder bijkomende schade aan de huid toe te brengen. 

Talgklierbultjes

Wanneer talgkliertjes groter worden en in aantal toenemen op één plek, dan spreekt men van talgklierhyperplasie.

Deze plekken zien we vaker in het aangezicht. Ze zijn huidskleurig tot gelig of rood en komen verheven voor. Soms lopen er rode vaatjes overheen.

Talgklierbultjes zijn onschuldig en vereisen niet noodzakelijk een behandeling.

Wanneer ze echter als storend worden ervaren dan kunnen ze op een veilige manier verwijderd worden met de laser.

Xanthelasma of vetbultjes rond de ogen

Xanthelasma zijn afgeplatte onderhuidse vetophopingen op en rond de ogen. Ze lijken op gerstekorrels maar zijn vaak groter en geliger van kleur. Xanthelasma kunnen afgevlakt zijn of eerder als een gelig bultje voorkomen.

Ze zijn goedaardig maar omdat ze niet spontaan weggaan, kunnen ze als storend worden ervaren.

Met de laser kunnen deze op een veilige manier weggehaald worden.

Er blijven geen littekens achter, in tegenstelling tot wat soms gezien wordt na electrocoagulatie of wegbranden van deze letsels.  Er is ook geen risico op pigmentverlies, wat wel eens gezien wordt na een behandeling met vloeibare stikstof of bevriezing.

Behoud je frisse uitstraling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x