Couperose Limburg

Op zoek naar een laserbehandeling voor couperose in Limburg? 

Rode bloedvaatjes of couperose in het gelaat kunnen verminderd worden met een laserbehandeling. Dr. Charlotte Nelissen is medisch specialist en bekwaamd in niet-chirurgische esthestische geneeskunde.


Laserbehandeling voor couperose of rode bloedvaatjes in Limburg

Couperose aanpakken met de laser bij Dr. Charlotte Nelissen

Bij couperose zijn rode bloedvaatjes permanent zichtbaar doordat ze aan de oppervlakte liggen en verwijd voorkomen. 

Vaak komt de meeste roodheid voor ter hoogte van de neus, wangen en kin. Couperose verdwijnt niet spontaan zonder behandeling. 

Meestal geeft couperose geen andere problemen, maar soms kunnen de vaatjes gepaard gaan met een ontstekingsproces. Dit kan aanleiding geven tot rode puistjes en een branderig gevoel.  We spreken dan van rosacea. 

De bloedvaatjes kunnen snel en effectief aangepakt worden met een vaatlaser.                   

Wenst u graag meer informatie over alle behandelingen met laser in regio Limburg? Bespreek dit met Dr. Charlotte Nelissen tijdens een uitgebreid intakegesprek.


Couperose behandelen bij Dr. Nelissen in regio Limburg

 • Welke behandelingen worden uitgevoerd met de laser?

  De vaat-en pigmentlaser heeft de ideale golflengte om rode verwijde bloedvaten en pigmentvlekjes te doen verdwijnen. 

  Het groene licht wordt sterk geabsorbeerd door de rode kleur van bloedcellen en de bruine kleur van pigment. Door de sterke warmteontwikkeling wordt het pigment en de bloedvaten vernietigd, echter zonder de omgevende huid te beschadigen.

  Vooraf gebeurt er een huidanalyse, want niet alle pigmentvlekken of gekleurde vlekken kunnen met de laser behandeld worden. 

  Verschillende problemen kunnen aangepakt worden: 

  • ouderdomswratten of verrucae senilis/seborrhoica
  • pigmentvlekken en zomersproeten
  • verwijde bloedvaatjes of couperose (bijvoorbeeld op de wangen, neus, kin, decolleté)
  • spider naevi of spinnetjes
  • talgklierhyperplasie of talgklierbultjes
  • steelwratjes of skin tags
  • verwijde bloedvaten na radiotherapie
  • bloedblaar op de lip of venous lake
 • Deze laser wordt ook gebruikt voor een globale verfrissing van de huid te bekomen: de huid heeft opnieuw een natuurlijke glow en oogt jonger omdat pigmentvlekken vervaagd zijn en de roodheid verminderd is. 

Laserbehandeling voor couperose of rode bloedvaatjes en pigmentvlekken in Limburg

 • Hoe reageert de huid na een behandeling met de laser?

  De behandeling is prima te verdragen en voelt aan alsof er kleine elastiekjes tegen de huid springen. De behandelde huid zal wat rood verkleuren en er kan een korstje ontstaan dat spontaan zal verdwijnen na enige tijd. Soms ontstaat er beperkte zwelling. 

  Het is uiterst belangrijk om de huid voor en na een laserbehandeling te beschermen tegen de zon. Gebruikt een zonnecrème met SPF50.

Couperose of spider naevus (rode bloedvaatjes) aanpakken met een laserbehandeling in Limburg

Hoe vaak moet er behandeld worden? 

Het aantal laserbehandeling variëren van 1 tot 3 behandelingen. 

Wilt u een frisser gelaat? Een mooie éclat? Geen doffe huid meer?

Een behandeling met de laser heeft een gunstig effect op het globaal aspect van uw huid. 

Het licht van de laser wordt door uw huid opgenomen en daarbij omgezet in warmte. Door die warmte wordt de bloedcirculatie in de huid gestimuleerd, waardoor extra voedingsstoffen worden aangevoerd. De warmte stimuleert ook de aanmaak van nieuw collageen, een essentieel bestanddeel van de huid dat zorgt voor stevigheid en elasticiteit. 

De huid zal zich aanspannen en uitgezette poriën verkleinen. De textuur van de huid verbetert en de huid oogt frisser. 

Ook pigmentvlekken vervagen en kleine vaatjes verdwijnen. 

Het resultaat is echter niet ogenblikkelijk zichtbaar. Het is een proces dat zich langzaam voltrekt over verloop van een aantal weken. 

Bovendien is de behandeling volstrekt veilig, aangezien de gecontroleerde thermische opwarming de omliggende weefsels en de opperhuid intact laat. 

Direct na de behandeling kan uw huid roodheid vertonen en mogelijk zelfs wat zwelling.

Dr. Nelissen adviseert u over de geschikte thuisverzorging.  Botox & spierontspanners voor rimpels verminderen in Limburg

Dr. Nelissen, gespecialiseerd in laserbehandelingen en rimpels verminderen

Dr. Charlotte Nelissen is medisch specialist en bekwaamde zich verder in de niet-chirurgische esthetische geneeskunde. Zij is lid van de Belgische Vereniging voor Esthetische Geneeskunde en Lasers (BVEG/SBME). 

Na haar opleiding tot arts aan de katholieke universiteit van Leuven, specialiseerde ze tot radiotherapeut-oncoloog in België en het Verenigd Koninkrijk. 

Haar interesse in dermatologie en anti-aging, bracht haar ertoe zich bijkomend via binnen- en buitenlandse opleidingen te bekwamen in de esthetische geneeskunde. Nu legt ze zich fulltime toe op behandelingen die zorgen voor huidverbetering, rimpels verminderen met botuline toxine en spierontspanners, verzachten van littekens en vervagen van pigmentvlekken. Ook verwijde bloedvaatjes (gekend als couperose) kunnen worden aangepakt alsook alle andere tekenen van veroudering.

Dr. Nelissen hecht veel belang aan continue bijscholing om haar kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Dit doet ze door het bijwonen van (inter)nationale congressen, workshops en seminaries.

Ze streeft ernaar om voor iedere patiënt telkens opnieuw een behandeling op maat voor te stellen. Ze neemt steeds haar tijd om tijdens een eerste kennismaking voldoende uitleg te geven over de behandelopties, de te verwachten resultaten en de mogelijke nevenwerkingen. Er wordt rekening gehouden met het totaalbeeld en het nastreven van een natuurlijke uitstraling. 

Ook jongere patiënten adviseert ze graag over het belang van well-aging, om zo mooi oud te worden. Sommige behandelingen kunnen immers gezien worden als een preventie om uitgesproken tekenen van het verouderingsproces tegen te gaan. 

Dr. Nelissen werkt uitsluitend met originele spierontspanners / botuline toxines en rimpelvullers van de A-merken in Europa en de VS.

U kan bij haar op consultatie komen in Bilzen, op minder dan 20 minuten rijden van zowel Hasselt, Tongeren, Genk alsook Maastricht. Daarnaast kan u ook bij haar terecht in The Face Clinic te Lommel. 

Rimpels verminderen of andere aandoeningen laten behandelen in Limburg? Tijdens een uitgebreid intakegesprek wordt uw uniek behandelplan uitgestippeld, rekening houdend met uw wensen en het te verwachten resultaat.


Contacteer Dr. Nelissen voor kraaienpootjes, fronsrimpels, verwijde adertjes, pigmentvlekken, overmatig zweten, ...


Dr. Nelissen is ook te consulteren in

The Face Clinic
Stationsstraat 295
3920 Lommel

T: +32 492 31 96 72

Behoud je frisse uitstraling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x