Correcties

Hamsterwangen

Tijdens het ouder worden zorgen een aantal processen voor het verslappen van de huid rond de mond en kin. De huid wordt minder ondersteund en minder elastisch door volumeverlies van bot en onderhuids vet. 

Het zwaartepunt van uw gezicht kan opnieuw verlegd worden door gebruik van fillers. 

Een plaatselijke behandeling met fillers kan soms al meer stevigheid geven waardoor de kaaklijn terug mooi rond wordt. Soms kan het resultaat verfijnd worden door inspuiten van een kleine hoeveelheid filler  op verschillende punten in het gelaat.

Wanneer een chirurgische ingreep u mogelijk een beter resultaat kan opleveren, dan zal ook dit worden besproken. 

Verslapte kaaklijn

Tijdens het ouder worden, zorgen een aantal processen voor het verslappen van de huid waardoor de kaaklijn minder scherp wordt: de huid wordt minder elastisch en ook minder ondersteund door volumeverlies van bot en onderhuids vet. 

Opnieuw wat meer contour geven aan de kaaklijn kan op verschillende manieren. 

In overleg met uw arts wordt een behandeling uitgestippeld waarbij verschillende technieken kunnen gebruikt worden. 

Behandelopties zijn:

  • Fillers
  • Tixel C®

Lippen

Behandelingen van de lippen met fillers worden frequent uitgevoerd. 

Afhankelijk van uw wens kunnen de lippencontour worden geaccentueerd, het lipvolume vergroot of een combinatie van beiden. 

Lippencontour

Tijdens het verstrijken van de jaren zien we dat de aflijning van de lippen of contour minder scherp wordt. Door aanbrengen van de juiste filler op de overgang van lippenrood naar de huid, kan de contour terug worden geaccentueerd. 

Hierdoor verbetert ook het uitzicht van de fijne lijntjes op de bovenlip. 

Lipvolume

Soms is het ook gewenst om het lippenrood wat meer volume te geven, zonder een onnatuurlijke uitstraling te creëeren. 

Tijdens het verouderingsproces zal het lipvolume afnemen door verlies van botvolume in boven- en onderkaak. Het gedeelte boven de lip oogt daardoor ook langer.   

Deze behandeling wordt zowel bij jonge personen als ouderen uitgevoerd. Dit om vollere lippen te creëren of lippen meer in proportie te brengen met de rest van het gelaat.

Ook bij asymmetrie van de lippen, na chirurgie of trauma/ongeval, kan er een correctie worden verkregen door gebruik te maken van een specifieke filler. 

Marionettelijnen, liplijntjes en afhangende mondhoeken kunnen tijdens dezelfde behandeling verbeterd worden, waardoor het eindresultaat nog mooier wordt. 

Gummy smile of tandvleeslach

Wanneer het tandvlees tussen de tanden en de bovenlip te veel verschijnt bij het lachen, spreekt men van een "gummy smile" of tandvleeslach. 

Dit kan vaak relatief gemakkelijk opgelost worden door zeer beperkte inspuitingen met spierontspanners in de hefspieren van de bovenlip.

Kincorrectie

Kinprojectie

Toevoeging van volume in de kin met behulp van fillers kan het gezicht terug in proportie brengen.     

Putjes in de kin

Wanneer de spieren in de kin overdreven samentrekken tijdens het praten, ontstaan er putjes in de kin, ook wel "cobblestone chin" genoemd. Dit kan verminderd worden door injecties met spierontspanners. 

Hierdoor zullen ook fijne rimpeltjes in de kin verzachten. 

Te diepe rimpels kunnen eventueel opgevuld worden met een rimpelvuller of filler. 

Wallen onder de ogen

Diepe traangootjes geven mensen een vermoeide blik. 

Wanneer er geen contra indicaties zijn, kunnen deze met een beperkt volume van een dunne filler verzacht worden, waardoor u opnieuw een uitgeruste blik krijgt. 

Wallen onder de ogen of donkere kringen corrigeren kan met fillers of hyaluronzuur. Botox is hiervoor niet de geschikte behandeling.

Volumeverlies wangen

Bij het verouderen verliezen we volume in onze wangen door verschillende processen die tegelijk verlopen. Door volumeverlies van onderhuids vet en bot ter hoogte van de jukbeenderen, kunnen de wangen invallen. 

Met een meer uitgebreide fillerbehandeling kan dit volumeverlies gecompenseerd worden en krijgt u terug een frissere uitstraling. 

Behoud je frisse uitstraling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x